2014. december 18., csütörtök

Világítótorony - vacsorára

A konyhai tornyokat felsorakoztató bejegyzésben már szerepeltek említés szintjén a világítótornyos halak, kép azonban nem volt róluk. Íme, balról jobbra: egy belga, és két magyar beszerzés.


Az első Belgiumból származik. Ez a paradicsomos szardínia doboza, de létezik zöldben is, abban a csomagolásban a sima olajos verziót árulják. A zöld dobozon minden ugyanilyen, csak a doboz alapszíne, a szöveg háttérszíne, valamint a kép kerete nem piros, hanem zöld. A fénykép ugyanez, mert pont piros és zöld világítótorony szerepel rajta. Bár a dobozon fénykép szerepel, a tornyot még nem sikerült beazonosítani.

A középső dobozon a népszerű német világítótorony, Westerhever rajzolata szerepel. Először csak egy üzletlánc nagyobb boltjaiban láttam, de azóta már több helyen és kisebb boltokban is feltűnt. Német gyártmány, valószínűleg ezért szerepel rajta német torony. De az jó, hogy valóságos és felismerhető világítótorony van rajta.

A legutolsó csalás, mert az nem igazi hal, csak tonhalas ízesítésű szendvicskrém. Azaz egy felturbózott májkrém. Ez nem csak hazai beszerzés, hanem Magyarországon is készül. A világítótorony csak jelzésszerű, rajzolt, sematikus ábra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése